EHBO-vereniging Hillegom op Excursie, 26 mei 2018

Zaterdag 26 mei had EHBO-vereniging Hillegom ivm het 88-jarig bestaan een leuke excursie georganiseerd naar “In het Donker Gezien” in Velsen-Noord.Hier in Velsen-Noord is door het blinde echtpaar Jan en Tineke Visser en een groep medewerkers een oud kerkje omgebouwd tot een plek waar Niet-Visueel-beperkten kunnen ervaren hoe het is om blind te zijn.

Normaal is men gesloten op zaterdag, dus voor deze grote groep werd een uitzondering gemaakt en waren blinde gidsen aanwezig.

De groepjes van 6 personen werden door blinde begeleiders door het donkere gebouw geloodst, waar men met behulp van een “taststok” door een parkje liep, de straat moest oversteken en in een winkeltje allerlei spullen probeerde te herkennen. Een hele ervaring waarbij je zeker een grote waardering krijgt voor de blinde/slechtziende medemensen die toch nog steeds allerlei obstakels op hun weg tegen komen.

Gelukkig is op bijvoorbeeld de medicijnverpakkingen Brailletekst aangebracht, want je zult maar het verkeerde pilletje pakken, ze lijken verdraaid sterk op elkaar.

Ook kon, tijdens het wachten, met een Brailleschrijfmachine een naamkaartje gemaakt worden, nadat het Brailleschrift was uitgelegd. Heel knap dat je met 6 combinatiepuntjes een speciaal schrift hebt, dat al in 18-honderd-zoveel is uitgevonden. Er werd een boekje getoond van Harry Potter in Braille, het was Hoofdstuk 15 van 23 delen. De boekenkast is snel vol met Braille-boeken….

Het was een ontzettende leerzame middag voor EHBO-vereniging Hillegom, waarover vast nog veel nagepraat zal worden. Het heeft de ogen van de zienden op een mooie manier geopend!!!

Tegen 17.00 uur was de groep, die met een touringcar op stap was geweest, weer terug op het parkeerterrein van Sportcomplex De Vosse in Hillegom.

Dank voor het organiserende comité!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.