Feit of Fictie wandeling, 11 juli 2017

De Vrienden van Oud Hillegom hielden op woensdagavond 11 juli weer een Feit of Fictiewandeling door het dorp.Veronica Handgraaf en Wilbert Koops hadden weer 20 verhalen bij elkaar geraapt over Hillegomse gebeurtenissen die door de wandelaars moesten worden gekwalificeerd als werkelijk feit of een fictief verhaal.

Op diverse plekken werd even gestopt om weer een verhaal aan te horen, wat werkelijk van zó’n kwaliteit was, dat men er soms met huid en haar in stonk. Andere verhalen bleken te mooi om waar te zijn, maar die bleken juist. Van verliefde bakkersjongen tot een gebroken elektrakabel waardoor De Zilk dagenlang zonder stroom zat, tot een Hillegomse vrouwelijke piloot en meer…

Over één Hillegoms persoon was ook zó’n verhaal, wat wáár gebeurd is, maar die persoon is eigenlijk veel te onbekend gebleven, terwijl ze méér eer verdiende voor haar inzet.

Na afloop van het rondje door Hillegom was er in het Maartenshuis nog gelegenheid voor een kopje koffie en daar werden de 20 verhalen nog even kort genoemd en de deelnemers mochten hier hun antwoorden noteren, waarna Wilbert vertelde wat de Feiten en Ficties waren.

Het was een mooie leerzame avond met zo’n 20 deelnemers, van jong tot oud. Veronica en Wilbert: Hartelijk dank voor jullie inbreng en enthousiaste verhalen!!

 

Peter Braas bleek de minste fouten te hebben gemaakt, dus hij kreeg een Certificaat overhandigd door Veronica.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.