Lentewandeling Vrienden van het Laarzenpad in De Zilk, 7 april 2019

Vanmiddag een mooie wandeling gemaakt in De Zilk.In verband met de drukte rond Keukenhof zijn we vandaag uitgeweken naar De Zilk.

Een mooie lentewandeling met veel bloeiende bollenvelden. Verzameld werd thv snackbar Pompe waar we overstaken naar de Zilkerbinnenweg. Halverwege is een afslag voor wandelaars via een pad langs een bollenveld tot de Zuider Leidsevaart, hier kwamen we nog enkele oude kerkbanken tegen. Bij de Zuider Leidsevaart linksaf geslagen naar de Beeklaan. Die overgestoken en over de Noorder Leidsevaart het eerste pontje genomen naar de overkant.

Over de groene oever tot de eerste brug en linksaf, even gewacht op een groepje tegenliggers, naar de Zilkerduinweg. Helaas was de Doofpot gesloten ivm twee natuurtochten, dus terug richting de N206. Net voor de Provinciale weg linksaf langs de bollensloot tot de grote bocht. Hier via een bruggetje naar het duinpad langs de N206, het pad gevolgd tot de Hoogduinweg.

Bij Museum Oud De Zilk even gestopt voor een lekker bakje met appelgebak en terug naar Pompe voor de fietsen/auto.

Was weer puur genieten geblazen op deze fraaie zonnige wandelmiddag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.