Koningsdag Hillegom 2019

Vandaag werd in Hillegom ook Koningsdag gevierd.De dag werd afgetrapt met de Hof tot Hofloop en de Oranje Bootcamp in de Hoftuin, waarna de voorzitter van het Oranjecommité Gerrit Kleijheeg de dag opende met een korte toespraak. Hij gaf de microfoon door aan burgemeester Arie van Erk die de gisteren gedecoreerden naar het bordes riep.

Na de opening volgde de aubade door muziekvereniging Crescendo en het optreden van Balletschool Martha de Rijk. De vrijmarkt op de Hoofdstraat werd ook druk bezocht en in de Hoftuin waren allerlei spelen te doen. In het gemeentehuis konden in de middag kinderen kennis maken met muziekinstrumenten mmv de Hillegomse Muziekschool. Onder andere de blokfluit, viool, trompet en gitaar mochten door de kinderen worden uitgeprobeerd, een aantal talentjes lieten hun kunsten zien.

Ook de Hillegomse EHBO-vereniging was aanwezig om bij eventuele ongevallen hulp te verlenen. Op een paar pleistertjes en een zere enkel na verliep de dag rustig.

Op de Hoofdstraat waren enkele foodtrucks aanwezig en er was een podium opgesteld met live muziek en een DJ.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.