Najaarsfeesten van start in Hillegom, 7 september 2019

Op zaterdag 7 september gingen de najaarsfeesten van start in Hillegom, oa met spelletjes voor de jeugd.

Daarbij konden zij kermiskaartjes winnen. Om 15 uur was een tekenwedstrijd waarbij per leeftijdscategorie drie mooiste tekeningen beloond werden met een beker.
Ondanks de regenachtige start was het lekker druk op de eerste dag.

Zondagochtend om 11 uur werd voor de 17e keer de Motortoertocht gestart bij Motoport Weijers, 125 motoren gingen onderweg.

Vanaf 12 uur konden de fietsers van start voor een mooie route door de regio.
Om 13 uur startten de kids met de skelterrace. De winnaars per rit gingen door naar de finale, de verliezers vielen af en kregen een kermiskaartje.
Op het draaipunt moest de bestuurder zijn/haar overall uitdoen en de helm afzetten, de duwer werd daarna aangekleed en nam plaats op de skelter en de omgedraaide skelter werd terug geduwd naar de start/finish.
Voorheen werd de skelterrace gehouden op donderdagavond op de Meerlaan, maar nu voor het eerst op de zondagmiddag op de Hoofdstraat. Een schot in de roos, want er waren nu veel deelnemers.

Om 15 uur werd op hetzelfde parcours de Trucktrekrace gehouden. De mannen in 10 koppels van 2, en 4 dameskoppels van 3 dames. Tussendoor mochten groepjes van 15 kinderen ook proberen de 900 kg zware truck voort te trekken met als beloning een zakje snoep. Dat hoefde presentator Willem Boterbloem geen 2 keer te zeggen, wat er moesten meerdere runs gehouden worden.
Na de 2e run werden de winnaars bekend gemaakt, eerst de drie dameskoppels, die een taart, een fles roze drank en een schoonmaakset kregen als ludieke cadeaus.
Bij de heren werden de koppels Peter en Peter 3e, Kevin en Thomas 2e en Gerard en Tom 1e!
Allen van Harte gefeliciteerd!

In de pauze werd door Dave van Schie enkele liederen ten gehore gebracht, een aanwinst voor Hillegom waar we vast meer van zullen gaan horen!

Als “Vriend van de Harddraverij” kregen mensen die meer dan € 25 sponsorden een Harddraverijvlag.
Ook bij mij hangt die vlag gedurende de Najaarsfeesten aan de gevel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.