Nieuwjaarsspel en -maaltijd Scouting Tjarda, 11 januari 2020

Zaterdag 11 januari werd door Scoutinggroep Tjarda Hillegom en Sassenheim-Warmond traditioneel het Nieuwjaarsspel gespeeld met daarna de Nieuwjaarsmaaltijd.

Dit keer was het Keukenhofbosch in Lisse de plek waar het spel gespeeld werd: Er moest in groepjes munten gesmokkeld worden, de Kerstman was met zijn arreslee een groot aantal kerstballen verloren boven het Keukenhofbosch en de bosbewoners wilden die ballen niet terug geven.
Op diverse plekken stonden in het bos posten waar de munten gewisseld moesten worden om uiteindelijk “kerstballen” te kopen van de bosbewoners en die terug te brengen naar de beginpost.

Na een aantal keren de posten te hebben gewisseld, ging de hele groep in optocht richting de kantine van Tennis Club Lisse waar een bingo volgde. De winnende groep kreeg bingo kaarten waar al 3 nummers waren afgestreept, groepje 2 kreeg al 2 afgestreepte nummers, groepje 3 had 1 nummer en de laatste groep moest zelf alle nummers nog afstrepen.
Het werd een heerlijke bingo waar de speaker met de megafoon amper boven het geluid van de kinderen uit kon komen. Toch waren er vele blije winnaars!

Daarna was het tijd om per tafel naar de pannen met eten te worden geroepen, daar stond boerenkool met worst en hutspot met een bal gehakt klaar voor iedereen. Nadat iedereen heerlijk gegeten had, werden de kinderen opgehaald door hun ouders en kreeg ieder lid nog een presentje mee: In verband met het 75-jarig bestaan van Scoutinggroep Tjarda was er een mooie Tjardabeker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.