EHBO-vereniging Hillegom 90 jaar, 18-01-2020

Zaterdagavond 18 januari 2020 werd in het KWJ-gebouw aan de Weeresteinstraat in Hillegom de feestavond gehouden van de EHBO-vereniging Hillegom die hun 90-jarig bestaan vierde.

Een groot aantal leden en oud-leden, ook uit het bestuur, waren samen gekomen om een toast uit te brengen en te genieten van de hapjes en drankjes van cateraar Homemade.

Voorzitter Henk Vledder somde in zijn toespraak een groot deel van de geschiedenis op en vertelde dat bij de oprichting meerdere artsen in het bestuur zitting hadden, met een handjevol leden. Binnen enkele jaren steeg het ledenaantal flink.
Echter in de jaren ’90 kwam de discussie om commercieel te gaan, waar velen tegen waren. Dit gaf voor de vereniging een leegloop, maar men kwam dit te boven wat er toe geleid heeft dat de EHBO-vereniging een nieuwe koers in kon zetten en nu dus zelfs al 90 jaar bestaat!
Na de toespraak werden er voorgerechtjes aan de tafels gebracht, gevolgd door een mosterdsoepje in wijnglazen. Een heerlijk stuk sucadevlees op een stamppotje was het hoofdgerecht en t was werkelijk “dámpend”! Het menukaartje is te vinden op een van de foto’s!

Na alle gangen bedankte voorzitter Henk Vledder iedereen voor de aanwezigheid en wethouder Fred van Trigt vroeg daarna het woord.
Hij dankte vol het bestuur dat hij bij dit feest aanwezig mocht zijn en meldde dat de gemeente een donatie van € 250 heeft gedaan voor het feest, omdat de gemeente tróts is dat de EHBO-vereniging al 90 jaar meehelpt bij allerlei evenementen in Hillegom en vrijwilligers op leidt.
Hij hoopt dat de EHBO-vereniging over 10 jaar het eeuwfeest kan vieren, misschien mag hij dan ook weer aanwezig zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.